Денеска е Св. маченичка Анисија

Според календарот на МПЦ (Јулијанскиот календар) денеска е 30 декември. Денеска е Св. маченичка Анисија. Анисија беше родум од Солун. Потекнуваше од угледен и богат род. Родителите и беа побожни луѓе и добро се погрижија околу нејзиното воспитание; уште од младоста таа многу го засака Бога. Набргу умреа нејзините родители и таа го наследи нивното огромно богатство. Но, таа не дозволи богатството ...

⇐ DailyExclusive ⇒