Бегалскиот камп „Морија“ на Лезбос под снег

Сања Ристовска (Специјално за „Нова Македонија“ од Атина) „Убаво е да го гледаш снегот од прозорецот на својот дом, но не и во својот дом. Во овој шатор живеат луѓе.“ Овој коментар, заедно со фотографија на која се гледаат чаши, чинии и други садови за домаќинство, покриени со снег, објавен на официјалниот твитер-профил на „Доктори без граници“, веројатно најдобро ја опишува ситуацијата во ...

⇐ DailyНова Македонија ⇒