Ако РТ е пропагандна машинерија, тогаш што се ББЦ и ПБС?

Минатиот петок американската Kанцеларија на директорот на националното разузнавање (ОДНИ) објави дел од декласифицираниот извештај за руското хакирање на американските претседателски избори, кои наводно помогнале Доналд Трамп да победи, а Хилари Kлинтон да загуби. Извештајот е објавен под името „Проценка на руските активности и намери на последните американски избори“, па може да се заклучи дека ...

⇐ DailyДневник ⇒