Архива на вести за 23 Мај 2020

Момент на тишина, неизвесност, а откако зелената линија на апаратот кој мери отчукувања на срцето почна да покажува ритам, следеа ракоплескања, солзи ...
сите 136 | | | веќе видена

Компании на доскорешни владини функционери, приватни болници, обложувалници, казина, странски инвеститори, приватни училишта и универзитети, медиуми, винарски ...
сите 87 | | | веќе видена

За нас здравјето на граѓаните е најважно и со тоа прашање нема компромис. Владата предводена од СДСМ направи значајни чекори и оствари големи задачи. Но, за да ...
сите 261 | | | веќе видена

„Сите ние, а и самиот пациент Иван Огненовски бевме свесни дека тој ги живее последните недели од својот живот, бидејќи сите механизми на лекување беа ...
сите 165 | | | веќе видена

И кардиохирургот Маријан Шокароски од Охрид беше дел од тимот, кој за прв пат во земјава изврши трансплантација на срце. На Универзитетската Клиника за ...
сите 146 | | | веќе видена

Емилија Динева и нејзиното семејство ги заслужуваат сите пофални зборови и благодарност, особено затоа што се одлучија на чекор досега невиден во македонската ...
сите 121 | | | веќе видена

За домашните миленичиња остануваат востановените термини и за време на продолжениот празничен викенд, соопштија вчера од Владата. Граѓаните, во периодот кога ...
сите 46 | | | веќе видена

 Доцна во ноќта, во 2 часот и 43 минути зачука срцето на пациент по успешно направената прва трансплантација на срце во Македонија – испишана историја во ...
сите 222 | | | веќе видена

Сите ние, а и самиот пациент Иван Огненовски бевме свесни дека тој ги живее последните недели од својот живот, бидејќи сите механизми на лекување беа исцрпени. ...
сите 198 | | | веќе видена

Мешан медицински тим од државните и приватните клиники во Скопје под водство на д-р Сашко Јовев (Државна Кардиохирургија), д-р Жан Митрев (Клиника Жан Митрев) ...
сите 116 | | | веќе видена

Сакам да изразам сочувство на семејството и да им кажам дека срцето на нивната драга чука и дека во суштина сѐ уште живее – изјави д-р Маја Мојсова, ...
сите 197 | | | веќе видена

Првпат во нашата земја е изведена трансплантација на срце, односно трансплантација од починат донор. На Клиниката за државна кардиохирургија во Скопје, по ...
сите 200 | | | веќе видена

„Кога се беше завршено требаше да почекаме неколку моменти за да зачука срцето. Реагиравме за да го помогнеме овој процес и тоа се случи. Пресаденото срце ...
сите 102 | | | веќе видена

Ноќеска на Клиниката за кардиохирургија во Скопје за првпат во нашата земја е изведена трансплантација на срце, од починат донор. Операција траела 6 часа и ...
сите 160 | | | веќе видена

„Го живеам вториот живот, многу подобар од предходно“, ова се зборовите на 40-годишниот Нагип Али од Гостивар, кај кого е направена трансплантација на срце. Се ...
сите 218 | | | веќе видена

„Сакам да изразам сочувство на семејството и да им кажам дека срцето на нивната драга чука и дека во суштина сѐ уште живее“, изјави д-р Маја Мојсова, ...
сите 202 | | | веќе видена

По ноќешната прва трансплантација на срце од донор, сите видовме, по реакциите, колку јавноста го прифати тоа тоа органодарителство. Докторката Маја Мојсова ...
сите 127 | | | веќе видена