Пропагандата за „антиквизација на Македонија“ во последнава децеија ја руши една фотографија направена пред речиси еден век во Соединетите Американски Држави. ...
сите 2 | | | веќе видена

Дизајнерот Дејвид Мекендлс направил мапа на светот која прикажува во што државите се најдобри. Мапата наречена “International Number Ones” настанала кога ...
сите 2 | | | веќе видена

Кога се работи за фудбалот во аматерските натпреварувања, убавината е во тоа што целосно може до израз да дојде креативноста кај оние кои се на теренот и околу ...
| | веќе видена

Моќната жена се наоѓа во секоја од нас, само за тоа не сме свесни!Жените стануваат моќни суштества кога ќе ја откријат својата скриена сила и кога ќе почнат ...
сите 2 | | | веќе видена

Кинеските истражувачи откриле начин за трипати да ја зголемат ефикасноста на алатката дизајнирана за уредување на гени во човечки ембриони. Нивната метода ...
| | веќе видена

За едни неговиот потфат е за воодушевување, за други пак голема лудост . На интернет се појави видео на кое може да се види како силно момче прави згибови на ...
| | веќе видена

Политичкиот аналитичар и лингвист Армен Нухиу paзочаран од Заев и владата затоа што ветувале дека нема да бидат исти како и другите лoши политичари а сепак ...
сите 2 | | | веќе видена

Борис Џепароски, охриѓанец што во Германија го привлече вниманието со своите уметнички дела направени со резбање дрво со моторна пила и со инсистирањето во ...
| | веќе видена

Секоја година, по крајот на фудаблските шампионати во националните првенства, крајно актуелен во Шпанија е „Ла Лига Промисес“, натпреварување во кое се ...
| | веќе видена

Прв започнал и јавно ја понижил, преку ова нем да помине...Вики Миљковиќ и Милош Бојаниќ сериозно завојувале!Пеачката е бесна како рис на колега кој поради ...
| | веќе видена

next