Објавена „Модерен светец“ од Фросина Наумовска

Во едицијата „Современа македонска поезија“ на книгоиздателството „Макавеј“ објавена е првата поетска збирка на Фросина Наумовска, поетеса, режисер и добитничка на Карамановата награда за најдобра необјавена поетска збирка во 2006 година Писателот Гоце Смилевски за поезијата на Наумовска смета дека има свои цврсти светогледи и интереси како дел од една нова генерација на поети, донесувајќи новини и поинакви аспекти при креација во македонската поезија... „Модерен светец“ беше промовирана во Куманово и во Кочани, а во Скопје се очекува да биде претставена во септември.
| | веќе видена | слични

Поетската збирка „Модерен светец“ на македонската поетеса и режисер Фросина Наумовска неодамна е објавена во едицијата „Современа македонска поезија“ на книгоиздателството „Макавеј“ од Скопје. Наумовска е добитник на Карамановата награда за најдобра необјавена поетска збирка во 2006 година. Писателот Гоце Смилевски за поезијата на Наумовска смета дека таа „има свои цврсти светогледи и интереси како дел од една нова генерација на поети, донесувајќи новини и поинакви аспекти при креација во македонската поезија... “Поетот и есеист Борче Панов смета дека „Фросина Наумовска со својата збирка „Модерен светец“ нѐ опоменува дека времето во кое таа ја создава својата свест за времето е време на човекот кој ги затајува своите мисли токму пред најважното... време во кое се блада за значајните дела од „минатото“. „Модерен светец“ веќе доживеа две промоции, во Куманово и Кочани, а во Скопје се очекува да биде промовирана на почетокот од септември оваа година.
| | веќе видена | слични

Култура „Модерен светец“ од Фросина Наумовска Скопје, 28 јуни – Објавена е првата поетска збирка „Модерен светец“ на малдата поетеса и режисерка Фросина Наумовска.Книгата е дел од едицијата „Современа македонска поезија“ на книгоиздателството „Макавеј“.„Наумовска со својата збирка „Модерен светец“ опоменува дека времето во кое таа ја создава својата свест за времето е време на човекот кој ги затајува своите мисли токму пред најважното... време во кое се блада за значајните дела од „минатото“, велат од „Макевеј“.За писателот Гоце Смилевски, поезијата на Наумовска „има свои цврсти светогледи и интереси како дел од една нова генерација поети“.Стихозбирката „Модерен светец“ е промовирана во Куманово и Кочани, а во Скопје ќе биде претставена во септември.Наумовска е добитник и на „Карамановата награда“ за најдобра необјавена поетска збирка во 2006 година.
| | веќе видена | слични

Во едицијата „Современа македонска поезија“ на книгоиздателството „Макавеј“ од Скопје неодамна беше публикувана првата поетска збирка на младата македонска поетеса, режисер и добитник на Карамановата награда за најдобра необјавена поетска збирка во 2006 година, Фросина Наумовска Борче Панов смета дека „Фросина Наумовска со својата збирка „Модерен светец“ нѐ опоменува дека дека времето во кое таа ја создава својата свест за времето е време на човекот кој ги затајува своите мисли токму пред најважното... време во кое се блада за значајните дела од „минатото“. Гоце Смилевски, пак, за поезијата на Наумовска смета дека таа „има свои цврсти светогледи и интереси како дел од една нова генерација на поети, донесувајќи новини и поинакви аспекти при креација во македонската поезија... “. „Модерен светец“ веќе доживеа две промоции, во Куманово и Кочани, а во Скопје се очекува да биде промовирана на почетокот од септември оваа година.
| | веќе видена | слични

Останато од Култура

Сподели ја оваа вест на е-маил

Објавена „Модерен светец“ од Фросина Наумовска

Од:
До кого (е-маил):
Порака: