Скопје - Мостот Око конечно почна да се гради

Мостот Око конечно почна да се гради Мостот Око деновиве конечно почна да се гради. Две години по поставување на камен-темелникот, на терен се појавија работниците од хрватската градежна фирма "Конструктор инженеринг", и работат на подигнување на конструкциите на преминот. Кога ќе биде готов мостот, од Општина Центар не кажуваат туку само одговараат дека сите градежни работи се одвиваат според ...

Десеткатницата „Водно резиденс“ е при крај (ФОТО)
Ќе се гради „Есенинова“, нова улица меѓу Kисела
Облечете се, јадете и уживајте еден ден како во
Реконструирана улицата `Алија Авдовиќ` во Сингелиќ
Вистинската приказна за фасадата на Фаланга
Над петстотини мрши се отстрануваат од градскиот
Големо велосипедско дефиле на улиците
Кога лебот се печали со милостина
Нов асфалт доби улицата „Ристо Равановски“ во
До крајот на викендот „Денови на македонскиот
Се обновува зеленилото на „Питу Гули“
Во Скопје на велосипед едвај се останува жив
Станарите од „Видое С. Бато“ по којзнае кој пат
Трето прскање против ларви на комарци
Утре ќе се вози Критична маса за промена на