Скопје - Мостот Око конечно почна да се гради

Мостот Око конечно почна да се гради
Мостот Око деновиве конечно почна да се гради. Две години по поставување на камен-темелникот, на терен се појавија работниците од хрватската градежна фирма "Конструктор инженеринг", и работат на подигнување на конструкциите на преминот. Кога ќе биде готов мостот, од Општина Центар не кажуваат туку само одговараат дека сите градежни работи се одвиваат според предвидената динамика. Изградбата на мостот, кој треба да биде во форма на око, чини 1,5 милиони евра. На него ќе стојат 28 скулптури од бронза, високи по три метри. Нивното леење во српската леарница "Јеремиќ" чини 170.000 евра. (А.А.)

Мостот Око конечно почна да се гради
Мостот Око деновиве конечно почна да се гради. Две години по поставување на камен-темелникот, на терен се поја...