Охриѓанецот Димче Коруноски ја доби државната плакета „ Благоја Дрнков“ на Деновите на македонската фотографија во Битола. Наградата посветена на доајенот на ...
| | веќе видена

Контролите за управувачите на пловни објекти ќе продолжат и оваа сезона. Инспекторите од Капетанија ќе им прават алкотестови и проверка на управувачите на ...
сите 3 | | | веќе видена

Кавадарци ќе им помогне на семејствата кои претрпеа штети од поројни дождови во месеците јуни и јули, ваква одлука донесе Советот на општината на последната ...
сите 5 | | | веќе видена

„Ансамблот Отекс“ од Охрид, фолклорното друштво со 35 годишна традиција со ќе учествува на меѓународниот фолклорен фестивал во Италија во областа Варезе, кој ...
сите 2 | | | веќе видена

next