Европскиот

  во

  Комесарот за човекови права на Советот на Европа Нилс Муижниекс, при презентирањето на годишниот извештај за својата дејност во изминатата година, оцени дека ...
  | | веќе видена | слични

  Главната турска опозициска Републиканска народна партија ќе поднесе жалба до Европскиот суд за човекови права, со цел да се оспори одлуката на изборната ...
  сите 14 | | | веќе видена

  Контроверзниот унгарски закон за образование со кој се заканува затворање на Универзитетот на Централна Европа (ЦЕУ) во Будимпешта и односот на владата на ...
  сите 106 | | | веќе видена

  Водечките пратеници во Европскиот парламент повикаа во средата на официјално прекинување на пристапните преговори на Турција со Европската унија, поради ...
  сите 63 | | | веќе видена

  Министерот за внатрешни работи д-р Агим Нухиу денес на средбата со македонски новинари од ЗНМ предводени од Насер Селмани, како и од претставници на ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Контроверзниот унгарски закон за образование со кој се заканува затворање на Универзитетот на Централна Европа (ЦЕУ) во Будимпешта и односот на владата на ...
  сите 106 | | | веќе видена

  Контроверзниот унгарски закон за образование со кој се заканува затворање на Универзитетот на Централна Европа (ЦЕУ) во Будимпешта и односот на владата на ...
  сите 106 | | | веќе видена

  Заменик - претседателот на Владата на Република Македонија и министер за надворешни работи Никола Попоски, денеска, учествуваше на Меѓународната конференција ...
  сите 34 | | | веќе видена

  Вратите на Министерството за внатрешни работи ќе бидат отворени за претставниците на медиумите кои се залагаат за објективно и професионално новинарство. ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Скопје, 26 април 2017 (МИА) – Министерот за внатрешни работи Агим Нухиу денеска имаше средба со претставници на Европската федерација на новинари, Европскиот ...
  сите 10 | | | веќе видена

  Надминувањето на политичката криза на одржлив начин е возможно само преку домашен дијалог во демократски институции, проследен со враќање на европската ...
  сите 34 | | | веќе видена