Брисел

  во

  Претседателот на ЕК, Жан-Клод Јункер навести драматично реструктуирање на блокот со членови во „јадрото“ и нации во „орбитата“. Жан-Клод Јункер, претседателот ...
  сите 48 | | | веќе видена

  Платформата на албанските партии го надминува Охридскиот договор, иако тоа не е нешто погрешно. Но ме збунува употребата на албанскиот јазик на сите нивоа во ...
  сите 16 | | | веќе видена

  На денешен ден 24 февруари 1525.- Во битката кај Павија, во Италија, шпанската армија за првпат во историјата на војните ги употребила пушките „мушкети“ и ...
  сите 3 | | | веќе видена

  Расказот „Небото на Сукот“ на македонскиот автор Томислав Османли во превод на ладино деновиве е објавен во неделното електронско списание „eSefarad”, ...
  сите 11 | | | веќе видена

  Средношколците од Република Македонија, Луксембург и Лихтенштајн во најголем процент во Европа учат по најмалку два странски јазика за време на своето ...
  сите 20 | | | веќе видена

  Расказот „Небото на Сукот“ на македонскиот автор Томислав Османли во превод на ладино деновиве е објавен во неделното електронско списание „eSefarad”, ...
  сите 11 | | | веќе видена