Австралија

  во

  “Песок мафијата” во Индија се користи за заплашување, со цел да можат во мир да извлекуваат и да шверцуваат песок. Во Мароко и на Карибите, крадците на песок ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Северна Кореја тврди дека австралискиот град Дарвин ќе биде центар на нуклеарна војна, обвинувајќи ги САД дека ја користат Австралија за да се подготват за ...
  сите 146 | | | веќе видена

  Последните податоци на стокхолмскиот Институт за мировни истражувања „SIPRI”, воените глобални трошоци во 2016 година достигнале 1.686 милијарди долари, или ...
  сите 39 | | | веќе видена

  Песокот е барана роба. Во некои делови на светот луѓето вложуваат сериозни напори за да стигнат до него. “Песок мафијата” во Индија се користи за заплашување, ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Песокот е барана роба. Во некои делови на светот луѓето вложуваат сериозни напори за да стигнат до него. "Песок мафијата" во Индија се користи за заплашување, ...
  сите 16 | | | веќе видена

  Во Галеријата на Македонскиот културен центар денеска ќе биде промовирана книгата „Извештаи на рисот“ од Славе Ѓорѓо Димоски и Сергеј Андреевски. Книгата е ...
  сите 51 | | | веќе видена

  Северна Кореја тврди дека австралискиот град Дарвин ќе биде центар на нуклеарна војна, обвинувајќи ги САД дека ја користат Австралија за да се подготват за ...
  сите 146 | | | веќе видена

  Сликата на која скршен од болка таткото го држи малечкиот Никсон и плаче над него го расплака целиот свет. Никсон Тонкин почина во болница по комплицираниот ...
  сите 6 | | | веќе видена

  Се бара од Уставниот суд да ги поништи предвремените парламентарни избори од 11 декември минатата година, како и да се поништи гласањето на дијаспората, а како ...
  сите 31 | | | веќе видена

  Според последните податоци на стокхолмскиот Институт за мировни истражувања "SIPRI", воените глобални трошоци во 2016. година достигнале 1.686 милијарди ...
  сите 39 | | | веќе видена