Алијансата за позитивна Македонија (АПМ) бара да прекинат „игрите без граници“ со пасивното блокирање на изборот на претседател на Собранието и мирниот ...
сите 6 | | | веќе видена

Пратеникот Горан Манојлоски од ВМРО-ДПМНЕ, од собраниската говорница денес порача дека Собранието на Република Македонија не смее да премине на следната точка ...
сите 20 | | | веќе видена

Две мечиња се појавија на патот кај манастирот Свети Јован Бигорски. На страната на „Сообраќајниот срам“ објавена е фотографија, која е направена во близина на ...
сите 6 | | | веќе видена

Ниските температури нанесоа големи штети на земјоделството. На вонредна седница, Владата реши да се формираат комисии за проценка на штетите, составени од ...
сите 27 | | | прочитана: 219 | веќе видена

Годинашниот Ден на Европа, 9 мај, за Македонија носи револуционерни промени во однос на почитување на правото. На деветти мај станува конечна пресудата на ...
сите 3 | | | веќе видена

Министерството за култура нема пари за да го финансира целосно проектот на прилепскиот Завод и Музеј посветен на првиот претседател на Президиумот на АСНОМ, ...
| | веќе видена

Професорот Мирослав Грчев со низа навреди за народот што секојдневно протестира против т.н. Тиранска платформа. Во гостувањето во емисијата „Во Центар“ со ...
сите 7 | | | веќе видена

Сезоната на италијанските и швајцарски лозја веќе ќе почне. Токму тие се причината сезонците од крајниот Исток да ги полнат автобусите секоја среда и сабота ...
| | веќе видена

На Европскиот универзитет РМ се одржа Четвртата научна конференција во организација на Македонско здружение за маркетинг на тема "Маркетинг, иновативност, ...
сите 4 | | | веќе видена