Како од партиски јасли до ефикасна администрација без отпуштања – можно ли е воопшто така до реформи? Дали законите ги забетонираа партиските кадри на функции ...
| | веќе видена

„Со формирањето на новата Влада е најважно дека ставивме крај на една долга и тешка институцијална и политичка криза чии последици ќе бидат долгорочни“, изјави ...
сите 50 | | | веќе видена

Жителите на село Порој бараат надлежните што поскоро да ги изградат мостовите кои им ги уништи Поројска Река, за да можат да преминуваат од едната до другата ...
| | веќе видена

Не можам да се изначудам како една држава со една сериозна власт, една сериозна локална власт со сите институции, со сите ресурси што ги поседува да не може да ...
| | веќе видена

Сите отворени прашања мора да ги разгледуваме преку дијалог и надлежните институции да наоѓаат решенија, рече македонскиот претседател, Ѓорге Иванов по ...
сите 137 | | | прочитана: 587 | веќе видена

За ТМРО, затварањето на отворените прашања со соседите е секако силен позитивен сигнал, но затварање или каков било компромис на сметка на македонскиот ...
сите 3 | | | веќе видена

Општина Зрновци деновиве ги реализираше проектите за изградба на детска градинка и регулација на Зрновска Река во втора фаза, кои се од интерес на жителите на ...
сите 18 | | | веќе видена

Одговорите на сите прашања лежат во Уставот на Република Македонија и Законот за надворешни работи. Почитувањето на истите нема алтернатива, реагира ...
сите 56 | | | прочитана: 1396 | веќе видена

Господинот Заев, а сега и премиер на Република Македонија, треба веднаш, без какво било двоумење, да биде избран за почесен и доживотен претседател на ...
сите 6 | | | прочитана: 429 | веќе видена

next