Одлични вести доаѓаат од програмата на Новата влада, а овие мерки ќе бидат активирани уште во следните три месеци. Новата влада веќе на старт најавува ...
| | веќе видена

Во средното стручно училиште „Наце Буѓони“ во Куманово денеска се одржа шестото издние на манифестацијата „Технички саем“, на која учениците од повеќе профили ...
| | веќе видена

Интегрално го пренесуваме фејсбук статусот на Петре Шилегов, портпарол и пратеник од СДСМ: Уффф !!! Каков ден !!! Денешниот ден ми е само уште една од многуте ...
| | веќе видена

Вероника Томова е македонската претставничка на самитот Г-20 која оваа година ќе се приклучи на младите глобални лидери во Берлин. Самитот обединува вкупно 100 ...
| | веќе видена

Министерот за внатрешни работи Агим Нухиу, по повод 24 Мај, Денот на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј во свое име и во име на Министерството им ...
сите 14 | | | веќе видена

Активирањето на тешкиот хакерски напад преку WannaCry штетниот софтвер ги загрижи одделенијата за сајбер безбедност ширум светот, а во Македонија се одржа и ...
| | веќе видена

Уште една компанија од ланецот добавувачи на фабриките во зоните отвара свој капацитет во Македонија. Чагатај Кабло е турска компанија чии кабли се инсталираат ...
сите 5 | | | веќе видена

Јас го гледам проблемот многу пошироко во врска со безбедноста на Република Македонија. Не е проблем само 27 април. Проблемот е многу подлабок и посуштествен ...
| | веќе видена

Врз основа на Законот за општата управна постапка, денеска министерката за локална самоуправа Ширет Елези ги огласи за ништовни решенијата на директорот на ...
сите 21 | | | веќе видена

Додека тече постапката за утврдување на штетите од пролетните мразеви врз овошките, житните култури во прилепско, немаат претрпено поголеми штети. Засеаните ...
сите 2 | | | веќе видена

Во 2015 година општинските организации на СДСМ ги уплатувале директно на трансакциска сметка на партијата собраните пари за месечна членарина, без да се ...
сите 2 | | | веќе видена

next