Нови споменици во Центар и во Кисела вода

Уште еден коњанички споменик денеска беше поставен во главниот град, овој пат кај „Чешма“ во населбата Кисела Вода, на местото каде што се спојуваат улиците „Првомајска“ и „Иван Козаров“. Официјално именуван „Македонски војвода на коњ“, споменикот на Тодор Александров е висок 5 метри, изработен е од бронза и поставен е на постамент висок 3,5 метри. Хонорарот за авторот Миле Брцески и леењето во ...

Остра критика за Латас и од турската партија во
Временска прогноза
Невремето од Хрватска и Србија нема да дојде и
Бришењето на спорните гласачи - нов проблем за ДИК
Најавени шест нови возови до крајот на април
СЛОБОДЕН УДАР Груевски во прво лице множина
Македонските готвачи на Светски гастрономски
Граѓаните тешко ги  менуваат навиките
„Рекорд“ резервиран само за пешаци и за автобуси
Апсурдноста на кривичните пријави до СЈО
Иво Котевски и Анета Станчевска биле на распит
(ВИДЕО) Македонија од перспектива на турист
Австрискиот министер за надворешни работи,
ЕУ со порака до партиите: Поддршка наместо напади
Странски Служби: Еве го мејлот со прашања што