Цели на НБРМ за 2014-та: Ценовна стабилност, стабилен банкарски систем и поддршка на економската политика

Успешно одржување на ценовната стабилност, придонес за одржување на стабилен и сигурен банкарски систем и поддршка на општата економска политика се основните цели на Народната банка за периодот од 2014-та до 2016-та година, се наведува во Програмата за работа на Народната банка на Македонија за 2014-та година. „Основниот фокус на Програмата за работа и оваа година е ставен на основните ...

Нелегитимитетот на СЈО: Јанева е избрана за да
Јанева во жестока расправа со пратениците од
И Герис ѝ замери на Санта: Само одговорен уредник
Јанева бара клучни законски измени за побрза
СЈО: Измените на Законот за заштитени сведоци ќе
Денес се слави Рождество на Пресвета Богородица
Прогноза за времето денеска
Трет ден собраниска расправа за Специјалното
Јанева упати на претседателката на Врховниот суд
Претседателот Иванов се сретна со генералниот
(ВИДЕО) Ордановски: Стравовите на Заев дека
Грчева со правна дијагноза за Јанева: Нивото ти
Шарената револуција со собир пред Собрание во
Големо велосипедско дефиле на улиците
Средби на Иванов со Ал-Сиси, Абдула Втори и Дуда