Ова видео им се покажува на учениците на средните училишта од страна на припадници на АРМ, во рамките на иницијативата за да се подигне свеста на младите за ...
сите 27 | | | веќе видена

Основните училишта в општина Чаир се соочуваат со проблеми со документацијата. Училиштата „Имри Елези”, „Исмаил Ќерими”, „Васил Главинов” и „Макаренко”, се ...
| | веќе видена

Мехмедали Фазли Нуши од утре ќе го затвори својот берберски дуќан во населба Ѓорче Петров, бидејќи синоќа по втор пат овој месец беше демолиран. Тој на овој ...
| | веќе видена

“Се наоѓаме во Бузалково, во училиштето каде за прв пат во општина Велес се одржа настава на албански јазик. Поранешното име на училиштето е “Лирија”, а сега е ...
сите 3 | | | веќе видена

Груевски не е веќе премиер, ниту министрите сеистите минстри, ниту тој може проекти да реалзира а и тој и провладините телевзии се филмаат како да уште е на ...
| | веќе видена

„Нашата интензија е да создадеме стабилен пензиски систем во Република Македонија“, истакна актуелниот министер за труд и социјална политика Ибрахим Ибрахими ...
| | веќе видена

Петнаесет професионални асистенти за нега на стари лица ќе бидат вклучени во проектот „Центар се грижи за возрасните“, што оваа локална самоуправа го реализира ...
сите 5 | | | веќе видена

Шефовите на државите и на владите на земјите членки на Европската Унија во Рим ја усвоија Декларацијата за иднината на Унијата во која се нагласува дека ЕУ ќе ...
сите 23 | | | веќе видена

И покрај растот на светската економија, емисиите на јаглероден диоксид како резултат на енергетската потрошувачка на глобално ниво и во 2016 година остануваат ...
сите 36 | | | прочитана: 318 | веќе видена

Минималната плата и социјалниот дијалог трпат поради политичката криза која трае предолго во земјата. Минималецот, наместо зголемување, годинава останува ист ...
сите 52 | | | прочитана: 385 | веќе видена

Kупувате машина за перење, ја користите некое време и веднаш по истекот на гарантниот рок истата се расипува. Во исто време ви се расипува и тостерот иако ...
сите 2 | | | веќе видена

next