Проектот „Инфо млади@креативни“ ќе биде еден од централните настани на претстојниот фестивал „Скопје креатива“, кој ќе се одржува од 4 до 6 мај во Младинскиот ...
сите 4 | | | веќе видена

(Фото: Tanjug ) Францускиот претседателски систем потекнува од уставните измени усвоени на референдум што се одржал на 28 октомври 1962 година. Следејќи ја ...
сите 3 | | | веќе видена

Македонскиот превод на романот „Македонка - Kнига за балканскиот фронт“ од германскиот автор Ханс Ерке, војник во Првата светска војна, беше промовиран вчера ...
сите 13 | | | веќе видена

Во преполната сала на Македонската опера и балет под диригентската палка на Бисера Чадловска и Иван Еминовиќ можеа да се слушнат арии од операта "Дон Пасквале" ...
сите 24 | | | веќе видена

Романот „Страданијата на младиот Вертер“ најпрвин привлекол голем број на читатели во Европа каде се зборувало дека големиот војсководител Наполеон Бонапарта ...
| | веќе видена

„Го читаме другиот“ е насловот на француско-германскиот саем на детска литература кој денес се отвори во НУБ „Св.Климент Охридски“, а ќе патува во Битола и во ...
сите 24 | | | веќе видена

next