Со проекција на документарецот „Ќор-сокак“, во Кинотеката на Македонија до 2 март ќе се одржува ретроспектива на филмови од Харутјан Хачатријан, на која ќе ...
сите 9 | | | веќе видена

Документарниот филм „Спасувајќи го Мес Ајнек“ (Saving Mes Aynak), еден од најпопуларните и најнаградувани документарни филма во последните неколку години, ќе ...
сите 7 | | | веќе видена

Возљубени мои, Денес на Прочка потребно е просто и едноставно да научиме да го употребуваме зборот “Прости”. Најпрвин формално само со јазик, но подоцна ќе ...
| | веќе видена

Во животот е добро да се држите до високи морални вредности и тоа допринесува за квалитетот на животот, но со динамиката на живеење и стресот со кој се ...
сите 2 | | | веќе видена

Специјалистот за животот на Пруст, Жан-Ив Тадие, вели дека е воодушевен. „Неверојатно е никој да не размислувал да ги побара Прустовите материјали во архивата ...
| | веќе видена

Националната установа „Завод за заштита на спомениците и музеј“ од Охрид работи на елаборати за ревалоризација на 10 објекти од профана архитектура на ...
сите 16 | | | веќе видена

next