Борбата со ракот низ слики

Во Културниот центар во куќата на Владата на Чиле денеска почнува изложба насловена „Патот на надежта во боја“ од македонските сликари Томе Мишев и Илија Спасов Чендо од Неготино. Целта на поставката е преку уметноста да се прикажат различните етапи на борба против ракот со кој се соочуваат пациентите. Затворањето на изложбата ќе биде во Македонија во септември 2012 година.

Поезија за едни легенди: „Трубадури“ – Сашо Гигов
Црквата `Св. Пантелејмон` од 12 век сосема
Првите земјоделци од пред 8.000 години се од
Со критичко-полемички полигон ДПМ ќе ја развива
Фиктивните мостови од банкнотите од еврото станаа
Харфа и флејта во `Св. Софија`
Марија Апчевска снима краток филм
Безимениот антички град кај Младо Нагоричино имал
„ДримON“ – засолниште од хипокризија,
Никола Маџиров чита во `Шекспир енд компани` во
Концерт на „Танец“ на плоштадот „Карпошово
Колонијата „Дрен“- непресушна уметничка
Промоција на „Југославија моја дежела” од Горан
Во Куќата на Робевци изложба на слики од
Досега 28 општини зафатени со „Топлиот културен