или ЧЕСТА Е СВЕТА РАБОТА (6) Кога би говореле за оние средношколци, се’ уште незрели и неискусни, со ум што лета на сите страни и се поведува по „советите“ на ...
сите 8 | | | веќе видена

работи за еден познат роман на Хемингвеј (To Have and Have Not) од кој подоцна е снимен истоимен филм со Хемфри Богарт и Лорин Бекол, се работи и за еден ...
сите 5 | | | веќе видена

За никогаш да не се заборави! Режимот во заминување ги прави последните обиди да ја дефокусира македонската јавност со наметнување проблем за да ја спаси ...
сите 3 | | | прочитана: 152 | веќе видена

Ви пренесуваме дел од колумната на Сашо Кокаланов за Призма: Вчера во кабинетот на претседателот Ѓорге Иванов имаше работа преку глава. По државничката одлука ...
| | веќе видена

Одделот на граѓански дела на Врховниот суд на Република Македонија, согласно член 68 од Судскиот деловник (,,Службен весник на РМ“ бр.66 од 09.05.2013 год) и ...
сите 2 | | | веќе видена

Пред петнаесеттина години прочитав еден одличен есеј на Мартин Каплан, универзитетски професор, некогаш главен пишувач на говорите на потпретседателот Волтер ...
сите 5 | | | веќе видена

Не мириса на војна во Македонија туку смрди на она што им тече од ногавиците на оние кои се преплашени од помислата дека веќе нема да бидат власт во ...
сите 3 | | | веќе видена