Журнал

Во издание на библиотеката „Искра“ од Кочани од печат излезе најновото дело „Поетско соѕвездие“ на поетесата Милица Трпеска, автор од Кочани. Книгата содржи 30 ...
сите 2 | | | веќе видена

СВР Штип поднесе кривична пријава против З.П.(50), М.К.(60), А.С.(50) и С.П.(62) сите од Штип поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела: ...
сите 15 | | | веќе видена

Потрошувачката на лекови на рецепт на товар на Фондот за здравствено осигурување на Македонија преку аптеките бележи континуиран пораст. Ако во 2002 година за ...
сите 51 | | | веќе видена

Иницијативата „Стоп операција Сорос“ бара од Фондацијата Институт отворено општество Македонија да им објасни на граѓаните што точно подразбира нивната идеја ...
сите 76 | | | веќе видена

Министерството за култура на својата веб-страница www.kultura.gov.mk ги објави проектите кои се содржани во годишните програми на националните установи за 2017 ...
сите 11 | | | веќе видена

Во Кумановскиот суд денеска се одржа главната расправа по приватната тужба на Виктор Цветковски за неовластено снимање и објавување аудио снимки во кои тужени ...
сите 16 | | | веќе видена

Во општина Виница значително се намалени приходите на општината по основ на данок од промет на недвижности, поради тоа што нема нотар во градот. Во 2016 година ...
сите 4 | | | веќе видена

Министерството за надворешни работи на Република Македонија (МНР) по дипломатски пат побара итна корекција на именувањето на Република Македонија од страна на ...
сите 55 | | | веќе видена

next