Здравство 24

Разгледување на можностите и условите за имплементација на нови иновативни инсулински и таблетарни терапии за дијабетичарите, отстранување на проблемот во ...
сите 14 | | | веќе видена

Во 14:06 часот на 19 март во болница во Јужна Каролина, Морган и Едвин станале родители на машко бебе на кое му го дале името Ромео. Без да знаат, 18 часа и 8 ...
сите 9 | | | веќе видена

Од вкупно 77 јавни институции во Македонија, 20 јавни институции немаат овозможен пристап за лицата со посебни потреби до првиот кат, додека пак 64 јавни ...
сите 38 | | | веќе видена

Изборот на фирма што ќе го гради новиот Клинички центар во Скопје е во период на „стенд стил“, комисијата ја води постапката во согласнот со прецедурите и за ...
сите 27 | | | веќе видена

Министерството за здравство започна постапка за јавна набавка на нова опрема за Општата болница во Струмица во вкупна вредност од 150 милиони денари, односно ...
сите 32 | | | веќе видена

Глобалната акција „Часот на планетата Земја“ оваа година стана најмасовна во историјата на прокетот, соопшти Светскиот фонд за природата. – „Часот на планетата ...
сите 166 | | | веќе видена

Стручните лица од Универзитетот во Калифорнија проучувале бели дробови на глувци и откриле дека тие произведуаат околу половина тромбоците, крвни клетки ...
сите 14 | | | веќе видена

next