Започнувајќи од Октомври оваа година Regent Club Training Center по летната пауза продолжува со организирање на обуките во хотелско угостителскиот сектор. Прва ...
Постојаното одржување во кондиција на персоналот во Хотелско Угостителските објекти е многу важна, ако не и најважната работа кога станува збор за постигнување ...
Храната која ја консумираме треба да содржи хранливи состијки за да се задоволат основните потреби: Снабдување на енергија Градење и одржување на телесно ткиво ...
Кашкавалот како млечен производ кој сите го сакате независно дали како дел од вашата омилена пица или пак од вашиот брз оброк – брза храна. Потребно е да ...
За да ја добиете совршената зелена салата потребно е да ги избалансирате вкусовите, текстурата, а секако и зачините. За максимална свежина и крцкавост на ...
Зачините се многу важна состојка во секое добро јадење. Научете како да ги одберете вистинските зачини, како да ги складирате, а и чувате правилно. Купувајте ...
Магазинот TripAdvisor ја прогласи бразилската плажа Ваја do Sanco за најдобрата плажа на светот. Плажата се наоѓа на архипелагот Fernando de Noronja каде ...
За да кажете вие дека вашиот објект е успешен, потребно е 60% од гостите кои што го посетуваат вашиот локал да се постојани гости. Еве неколку совети како да ...
Има многу различни масла, како опција за готвење и иако има многу од нив кои се здрави, потребно е масло кое и после готвењето – ќе биде здраво за Вас. Кога ...
Вкрстената продажба e најлесeн начини како да направите повеќе приход во вашиот бар или ресторан. Но прво мора да го разберете значењето на овие термини. ...
Доколку сте голем гурман веруваме дека секогаш сакате јадењето кое е на вашата трпеза да го споите со вино кое ќе го збогати вашето гурманско искуство, но пред ...
Класификацијата на вино може да се направи во согласност со разни методи, вкулучувајќи го и местото на потекло, односно ознаката, методите на правење, како и ...
Честопати сме пишувале за италијанската кујна и за италијанското кафе како едно од најдоброто и место од каде почнува да се шири светската кафе култура. Сега е ...
Одлична идеја е да им понудите на своите гости, програма за лојалност, дефинирана со т.н. loyalty -картички. Меѓутоа, постојат безброј други интересни начини ...
Рестораните често се соочуваат со дилемата дали да прават резервации или не. Утврдувањето на тоа дали оваа полтика за резервација е добра или лоша зависи од ...
Тешко е денес да се замисли посета на ресторан без мобилен телефон. Сите си праќаат постојано пораки, се прават фотографии од јадењето, пијалокот, глетката, а ...
За жал клиентите не се секогаш среќни и задоволни. Жалбата од страна на клиентот е дел од работата. Но, што треба да правите кога налутениот гостин сака да ја ...
“Black Diamonda” е името на најскапиот сладолед на светот истиот чини ни помалку ни повеќе туку 817 УС Долари. Овој сладолед се служи во кафе барот ,,Scoopi,, ...
Храната која ја консумираме треба да содржи хранливи состијки за да се задоволат основните потреби: Снабдување на енергија Градење и одржување на телесно ткиво ...
Се што сакате да знаете за надоместок – такса за пуштање музика во вашите објекти или пак не сте сигурни околу постапката и имате некои дополнителни прашања, ...