Dinner in the Sky® ја отвара својата врата за сите авантуристи и љубители на височина во Заграеб на само неколку дена, ќе ја имаат можноста да уживаат во ...
Именувани според нивната заоблена карактеристична форма, кроасаните се помеѓу нас со векови. Првите верзии на кроасанта датираат од 19-от век во Париз, но ...
Последниот викенд од месец Април во Дубровник веќе е резервиран за љубителите на виното, второто издание на регионалниот вински фестивал Дубровник Festwine ...
Виното традиционално се дегустира со тоа што прво се помирисува плутената тапа, потоа се полни вино и чашата се врти неколку пати, откако ќе ги направите овие ...
Здружението на угостителство и туризaм при Стопанската комора на Македонија, во соработка со Агенцијата за храна и ветеринарство, се одржа работилница на тема ...
Волшебниот чешки главен град, стана населен со софитицирана толпа кои имаат потреба од одлична храна. Тука може да најдете некои од најпознатите ресторани кои ...
Честопати сме пишувале за италијанската кујна и за италијанското кафе како едно од најдоброто и место од каде почнува да се шири светската кафе култура. Сега е ...
Историјата и фактите за оцетот се мистерија за многу луѓе. Многу американски потрошувачи мислат дека оцетот е релативно нов производ, кој е влезен на пазарот ...
Поимот „ресторан” е француски термин. Концептот за продажба на храна со цел да се заработи, потекнува од антички Рим, каде што луѓето во градот продавале леб и ...
И покрај тоа што е втора најмала земја во светот, Монако секако компензира со својата возвишеност, екстраваганција и луксуз. Нејзината географска големина е ...
По се изгледа дека Гордон не застанува со својата упорност и проширување на ланецот ресторани ширум светот. Познатиот готвач од “Пеколната Кујна” својот нов ...
Еден од најважните фактори за успех на ресторанот е локацијата. Не е важно колку е убава вашата храна или колку добра услуга имате, ако вашиот ресторан се ноѓа ...
Одржувањето на квалитетот на храната е од најголема важност. Преку исхраната гостите можат да внесат разни бактерии и паразити кои во најмала рака ќе имаат ...
Фешуада е едно од најсаканите и најпознатите бразилски јадења, кое се состои од разни видови меса и секогаш од црвен грав. Според легендата, а и некои ...
На европскиот пазар на 25ти и 26ти Април 2015 година ќе се одржи четвртотo издание на Street Food Festival во Загреб. Темата на овогодинешниот фестивал ќе ...
Поширањето е еден вид готвење на влажна топлина која вклучува потопување во течност како вода, млеко, вино. Овој метод се разликува од другите ‘влажни топлини’ ...
Фамилијата Цветанови, сопствениците на Мак Прогрес, понесени од носталгичните моменти, решија на место каде што се наоѓашe мотелот “Парк” да се изгради нов ...
Денови на македонската кујна и гастрономија ќе бидат одржани во Загреб почнувајки од утре 15ти Април а ќе трае до 17ти Април 2015 година. Врвните јадења од ...
Виното се добива преку ферментација на различни сорти на грозје. Рокот на траење на виното зависи од различни фактори, како што се бербата, етикетата, начинот ...
Медиумите објавиа многу трикови и финти кои се користат во Сараево за да бидат ќебапите посочни и повкусни. Всушност ќебапите се они кои го направиа Сараево ...