Американскиот секретар за одбрана Џејмс Матис во писмо до неговиот турски колега Фикри Ишик уверува дека оружјето што САД им го доставија на борците на ...
сите 23 | | | веќе видена

Советот на Народната банка на Република Македонија на денешната петта седница ја разгледа и усвои регулативата за сметководство и за финансиско известување за ...
сите 16 | | | веќе видена

Министерот за финансии Драган Тевдовски рече дека во Министерството за финанси активно се работи на подготовка на ребалансот на Буџетот за 2017 година. Тој ...
сите 68 | | | веќе видена

Група од 144 работници од Македонија ангажирани од фирма-подизведувач за извршување градежни работи на автопатот Охрид-Кичево денеска протестираа поради, како ...
сите 37 | | | веќе видена

Иницијативата на Друштвото на писателите на Македонија за преиспитување на лектирата во основното и средното образование ќе биде тема за расправа на редовното ...
сите 19 | | | веќе видена

next