Самитот во Трст треба да помогне во придвижувањето на евроинтеграциите во регионот. Негови главни теми ќе бидат економскиот развој на шесте земји од Западен ...
сите 407 | | | веќе видена

Постигнавме база за компромис околу договорот за пријателство. Следниот чекор е информирање на владите на двете земји и други потребни внатрешни консултации, ...
сите 112 | | | веќе видена

Срушете си ја гаражата или ние ќе ја рушиме. Вака општината Карпош одлучила за дел од имотот на семјеството Петковски кое 50 години живее на улицата Букурешка ...
сите 4 | | | веќе видена

ОЛАФ не ја става под лупа само работата на грчката фирма АКТОР, tие истражувале и како работеле макеоднските Обвинители па во соопштението од обвинителството ...
сите 7 | | | веќе видена

Двата главни приоритети на новата владина коалиција во Македонија се решавање на долгогодишниот спор со Грција околу уставното име на државата и влегувањето во ...
сите 151 | | | веќе видена

Во интерес на Бугарија е Република Македонија да биде стабилна, единствена, независна држава со јасна евроатлантска перспектива, која поминува низ зближувањето ...
сите 149 | | | веќе видена

next