Студенти

Кога се грижиме за хигиената најмногу внимаваме на рацете, лицето, нозете. Постои еден дел од телото каде што има најмногу бактерии. Станува збор за папокот ...
сите 14 | | | прочитана: 196 | веќе видена

90 проценти од луѓето не можат точно да ја решат оваа загатка. Дали вие ќе успеете да дојдете до вистинското решение? Колку чкорчиња успеавте да изброите? ...
сите 4 | | | веќе видена

Познавањето на основните методи на прва помош е многу важно, но од клучно значење е да ги извршите правилно за да не го загрозите животот што го сакате да го ...
сите 11 | | | веќе видена

Од учебниците по биологија во Турција ќе отпадне изучување на теоријата на Дарвин. Според мислењето на турските чиновници контроверзната теорија на Чарлс ...
сите 25 | | | веќе видена

Еден од најпознатите светски метеоролози, академик Федор Месингер предупредува дека во иднина се можни катаклизми кои ќе бидат предизвикани од глобалното ...
сите 5 | | | веќе видена

Да се престане да се биде постојано незадоволен, да се престане да се жалите, да ја проживувате „неправдата, и да се однесувате како да ти е некој друг крив. ...
сите 19 | | | прочитана: 436 | веќе видена

Хакерскиот колектив Анонимус тврди дека американската вселенска агенција НАСА се подготвува да објави дека открила интелигентен вонземски живот. „НАСА вели ...
сите 16 | | | веќе видена

Сѐ повеќе производители на различни видови на преносни уреди за нивното полнење почнуваат да користат технологија на безжично полнење. Иако за нивното полнење ...
сите 7 | | | веќе видена

Доколку целиот мраз на поларните полови се стопи, нивото на морето би се зголемило меѓу 66 и 91,5 метри – соопшти Геолошкиот институт на САД. На кратко, тоа ...
сите 8 | | | прочитана: 1021 | веќе видена

next