Правдико

Хрватската влада ги дефинира четирите клучни дополнување во постојниот Закон за извршување, кои треба да бидат донесени до крајот на летото. Поради сериозноста ...
сите 12 | | | веќе видена

Државниот просветен инспекторат утврдил низа незаконитости и неправилности во работата на ректорот на Универзитетот ,,Св. Кирил и Методиј”, проф. д-р Никола ...
сите 20 | | | веќе видена

Одбраната на првообвинетиот во случајот „Поткуп“, Зоран Заев, денеска побара од Судот да ги издвои доказите прибавени со посебни истражни дејствија. Адвокатот ...
сите 63 | | | веќе видена

Јас сум Стефанија Атанасовска и сум студент на втор циклус студии на казнено – правната насока на Правниот факултет во Битола, кој е дел од големото семејство ...
сите 2 | | | веќе видена

Триесет и двегодишен жител на Житоше, општина Долнени, објавил експлицитни фотографии на социјалните мрежи од неговата поранешна девојка. Полицијата поднесе ...
сите 25 | | | веќе видена

Двајца жители на село Ангелци, општина Василево, собирале храна од градската депонија во Виница, ја преработувале и потоа ја продавале. Полицијата поднесе ...
сите 13 | | | веќе видена

Вооружен разбојник барал пари од вработен во билетарница на ЈСП во Скопје. Вработениот побарал помош преку радиоврска, а разбојникот се исплашил и избегал. ...
сите 77 | | | веќе видена

Новинарот и член на иницијативата „Стоп операција Сорос“, Цветин Чилиманов, на својот ФБ-профил објави делови од документи на Специјалното јавно обвинителство ...
сите 17 | | | веќе видена

Наместо за подобрување на стандардот на полицајците, минатото раководство на МВР трошело непродуктивно, открива министерот за внатрешни работи, Оливер ...
сите 35 | | | веќе видена

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“организира на советување на тема „Структура на писмена изработка на судска пресуда и решенија“ што ќе се ...
сите 2 | | | веќе видена

Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ организира советување на тема „Инструменти за судска соработка во кривична и граѓанска материја на 11 ...
сите 2 | | | веќе видена

next