Нова Македонија

Продолжија истражувањата на локалитетот Градиште кај селото Младо Нагоричане кои ги спроведуваат стручни лица од Институтот за историја на уметност и ...
сите 11 | | | веќе видена

Годинашниот црногорски претставник на „Евровизија“, Славко Калезиќ, успеа барем во нешто да триумфира на „Евросонг 2017“, освојувајќи ја наградата „Барбара ...
сите 16 | | | веќе видена

Швајцарија најавува продолжување на поддршката за Македонија со нова тригодишна стратегија.- Денес Швајцарија е еден од најголемите билатерални партнери на ...
сите 34 | | | веќе видена

Александар Димитриевски е добитник на првата награда за истражувачко новинарство во 2016 година што ја доделува Европската Унија.Димитриевски е награден за ...
сите 22 | | | веќе видена

Изложба насловена „Помеѓу“ на дизајнерски производи на шест млади македонски бренда ќе биде поставена до 28 мај на меѓународниот фестивал „Миксер“ во Белград. ...
сите 19 | | | веќе видена

(Серијал: Да ни тече мед и млеко - 3) Мојот единствен претседател, на мојата единствена татковина, Република Македонија, во ситуација „држ-не дај“ го додели ...
| | веќе видена

Има една стара дефиниција што вели дека дипломатијата е вештина на некој да му се каже да оди по ѓаволите, но така што тој до кого е адресирана пораката едвај ...
сите 195 | | | веќе видена

next