До утре винските визби треба да им ја платат на лозарите и втората рата од 40 проценти за купеното грозје. Според законот исплатата е во рокод 6 месеци и на 3 ...
сите 84 | | | прочитана: 264 | веќе видена

Обвинетиот Арсим Бајрами бил добар полицаец, сведочеше неговиот колега Игор. Тој посочи дека го сретнал Бајрами на 9-ти мај во селото Речица. Бајрами му рекол ...
сите 56 | | | прочитана: 307 | веќе видена

Непријателска група држи под опсада објект од витално значење. Македонските специјални единици од војската и полицијата во справување со ситуацијата. Единицата ...
сите 9 | | | веќе видена

Скоро 200 илјади луѓе во градот Оровил се евакуирани поради опасност од пукање на најголемата брана во САД како резултат од поројните дождови. Ова е прв пат во ...
сите 73 | | | веќе видена

Во првото полугодие од учебната година се реализирани над 5 илјади советувања на родители, поради намалениот успех на учениците. Целта е, велат од ресорот ...
сите 80 | | | веќе видена

next