Огромен број јавни личности- актери, спортисти, пејачи… ја поддржаа иницијативата ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА. Велат дека немаме друга татковина и сите заедно ...
сите 8 | | | веќе видена

Едно од верувањата кои се поврзани со Тодорова сабота која денеска се празнува е дека на овој ден се слуша топот на митските суштества, кои се пола луѓе, пола ...
сите 4 | | | веќе видена

На декемвриските избори граѓаните не гласаа за платформата од Тирана. Таа или која било платформа изготвена во туѓа држава не може и не смее да стане услов за ...
сите 36 | | | прочитана: 297 | веќе видена

Јавувањето на Св. Теодор Тирон и укажувањето на подлите намери на царот Јулијан Отстапник биле повод да се востанови празникот Тодорова Сабота, што се празнува ...
сите 20 | | | веќе видена

Славица Дејановиќ, српската министерка и потпретседателка на Социјалицстичката партија на Србија, денеска ќе биде оперирана по страшната сообраќајна несреќа ...
| | веќе видена

Македонската песна „Кажи зошто ме остави“ е создадена уште во 1947 или 1948 година. Никола Боби Автовски, човекот кој и го испеа првиот македонски шлагер „Кажи ...
| | веќе видена

За да регистрирате ДООЕЛ или ДОО, прво што треба да направите е да одредите назив на трговското друштво што сакате да го регистрирате и да извршите проверка на ...
сите 4 | | | веќе видена

next