Радио Слободна Европа

Македонија има сериозен проблем со загадувањето на животната средина кое влијае врз јавното здравје. Во земјава, бројките за инфаркт на срце и мозочен удар ...
сите 160 | | | веќе видена

„ЗаЕдно“ или неформален показ за континуитетот на домашната ликовна мисла „ЗаЕдно“ е насловена заедничката изложба на дела на триесеттина македонски уметници ...
сите 7 | | | веќе видена

„Духовна архива“ е насловена најновата поетска збирка на Лидија Давидовска што како издание на „Антолог“ се појави деновиве. Станува збор за трета нејзина ...
сите 5 | | | веќе видена

Архивска фотографија: Скопјани протестираат против енормното загадување на воздухот. Институциите имаат обврска да го спречат загадувањето на воздухот, но ...
сите 95 | | | веќе видена

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски го чита прогласот на партијата на протестот пред ДИК Во прогласот на ВМРО-ДПМНЕ, во кој тврдат дека тие се за ЕУ и ...
сите 8 | | | веќе видена

Полициски специјалец во центарот на Скопје. Македонија не е имуна на глобалната закана од меѓународен тероризам, a институциите се ранливи поради политичката ...
сите 165 | | | веќе видена

next