Мајка и Дете

Весна Станојевска Микиќ пошироката публика ја запозна откако дебитираше во филмот на Милчо Манчевски, „Сенки“. Но оние кои ја знаат повеќе, ја знаеја и ...
сите 30 | | | прочитана: 533 | веќе видена

Летувањето и доењето совршено одат заедно. Одите на плажа, а не мора да носите шишенца, чаеви, млеко…Не мора да се враќате дома за да подготвувате оброк, не ...
сите 13 | | | веќе видена

Бил прославуван во античка Грција, игнориран во средниот век, и одново откриван од научниците одново и одново пред научната заедница конечно да се согласи дека ...
сите 44 | | | веќе видена

Спиењето на грб во последното тримесечје од бременоста не е препорачливо, покажува новата студија спроведена од страна на Универзитетот Окланд, а ризикот ...
сите 4 | | | прочитана: 202 | веќе видена

Децата се одраз на родителите и затоа е многу важно да сфатите дека тие постојано ги преземаат вашите обрасци на однесување и ги применуваат. Затоа, ако вашето ...
сите 17 | | | веќе видена

Примариус доктор Мери Бошковска е психијатар за деца и млади во Првата приватна општа болница Ре-медика во Скопје. Неодамна беше еден од говорниците на ...
сите 17 | | | веќе видена

Повеќето вработени во Силиконската долина своите деца ги праќаат во училиште кое на ниту еден начин не користат технологија, ниту компјутери и таблети. Станува ...
сите 17 | | | веќе видена

На трудниците не им е лесно во текот на летото, особено ако се во третото тромесечје од бременоста. Високите температури и влажноста на воздухот прават тие да ...
сите 6 | | | веќе видена

Според студијата која ги споредувала податоците од речиси 140 илјади породувања во денешно време и во периодот пред 50 години, сега на мајките им требаат околу ...
сите 6 | | | веќе видена

next