Сите знаеме колку може да не изнервира масна дамка на омилената кошула или посивена завеса која не можеме да ја замениме со нова. Меѓутоа овие теикови можат да ...
сите 2 | | | веќе видена

За љубовта и свадбите во народот има многу верувања. Ова се некои од нив: Кога двајца ќе се удрат со главите во желба да подигнат нешто, ќе се засакаат. Ако ...
сите 3 | | | веќе видена

Икона посветена на Богородица од 1748 година, која според мотивите се нарекува „Достојно ест“, првпат била насликана во светогорските манастири. Таа икона била ...
сите 19 | | | веќе видена

Ова одлично видео е наменето за сеирџиите. Инаку додека воделе љубов, влегол сопругот на жената, па љубовникот морало да скокне од прозорецот во центарот на ...
сите 9 | | | прочитана: 312 | веќе видена

Бројните фанови на турската романтична комедија „Изнајмена љубов“ иако навиваат главните актери Елцин Сангу и Бариш Ардуч да бидат заедно и во реалноста, сепак ...
сите 68 | | | прочитана: 2571 | веќе видена

Источен петок, се вика уште и Извор на лекувањето, бидејќи тој ден верниците одат на најблискиот извор и се измиваат поради лекување од многу болести. На тој ...
сите 15 | | | веќе видена

Автор: Драган Таневски Многу често ми го поставувате ова прашање, и мислам дека неколку пати сум се обидувал да ви одговорам со примери и есеи кои ја опфаќаат ...
сите 100 | | | веќе видена

next