Фактор

Влада која ќе ја спроведува Тиранската платформа направена и оформена во друга држава, неможе да биде реформска, туку е антидржавна. Влада која ќе работи по ...
сите 200 | | | веќе видена

Партиите на Албанците на погрешен начин ја потпишаа и на погрешен начин ја презентираа платформата, а со тоа им даде алиби на претседателот Ѓорѓе Иванов и на ...
сите 19 | | | веќе видена

Уставот, Законот за пратеници и Деловникот на Собранието јасно го регулираат процесот на креирање на нова влада. Секој друг начин кој би ја заобиколил правната ...
сите 28 | | | веќе видена

Претставиците на граѓаните, избрани на единствената демократска форма во парламентарната демократија, изборите, имаат уставно право да го формираат ...
сите 183 | | | прочитана: 721 | веќе видена

Првиот собраниски спикер Стојан Андов дава свој увид околу прашањето дали Албанец може да биде претседател на Собрание, па потсетува дека Талат Џафери кој сега ...
сите 82 | | | веќе видена

Претседателот на САД Доналд Трамп и лидерите на Републиканската партија ја повлекоа од Конгресот својата замена за укинување на законот за здравственото ...
сите 104 | | | прочитана: 154 | веќе видена

Да се употреби како алиби една декларација, со многу легитимни барања што се во рамките на Уставот на Македонија (и промените што се бараат со процедури кои се ...
сите 15 | | | прочитана: 415 | веќе видена

Независниот полициски синдикат бара на полициските склужбеници кои доаѓаат во Скопје последните месеци поради нивно ангажирање во протестите, да им се платат ...
сите 26 | | | веќе видена

Заврши реконструкцијата на блокот А во студентскиот дом „Гоце Делчев“, а од следната недела ќе почнат градежните зафати околу реконструкцијата и на блоковите В ...
сите 91 | | | веќе видена

ВМРО-ДПМНЕ на критиките на Јагода Шахпаска за состојбите во здравството одговори со потстување на сите проекти кои се реализирани во изминатите години за ...
сите 197 | | | прочитана: 249 | веќе видена

next