СДСМ е цврсто влезен со намера да прави редефинирање на Македонија. Тие велат дека немало да се менува Уставот, а Уставот нема да се менува затоа што знаат ...
сите 87 | | | веќе видена

Гледаме дека ни се случува она што ние го предвидовме на изборите и го испративме како порака до граѓаните на сите митинзи, на сите телевизиски настапи и во ...
сите 87 | | | веќе видена

Продолжуваме, внимателно да ја следиме ситуацијата, да комуницираме со сите што е потребно, но укажуваме на секој кој што сака да се коцка со националните и ...
сите 87 | | | веќе видена

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денеска ja прими г-ѓа Аргентина Шабадос, регионален директор на Меѓународната организација за ...
сите 22 | | | веќе видена

Уште во првите 6 месеци од мандатот ќе усвоиме Стратешки план за инвестициите во патната инфраструктура во Македонија. Планот е целосно да се модернизира ...
сите 11 | | | веќе видена

Присуството на полицаецот позорникар во населените места е да се спречат насилства, кражби по домовите, нарушувања на јавниот ред и мир, како и други ...
сите 6 | | | веќе видена

Денеска присуствував на јубилејот на Стопанската комора, 95 години од коморското организирање во Македонија. Добра прилика да поразговараме за идните економски ...
сите 17 | | | веќе видена

Сопругата на Претседателот на Република Македонија, г-ѓа Маја Иванова, се обрати на свеченото отворање на првиот Глобален самит на жени лидери, што во ...
сите 96 | | | веќе видена

Квалитетно државно образование е еден од нашите клучни приоритети. Затоа уште во првите шест месеци од мандатот ќе организираме јавна расправа и серија дебати ...
| | веќе видена

Владата предводена од ВМРО-ДПМНЕ го усвои новиот оперативен план за активни програми и мерки за вработување преку кој ќе се креираат најмалку 5.000 нови ...
сите 143 | | | веќе видена

Зоран Јолевски, министерот од ВМРО-ДПМНЕ треба да објасни што се зборувало на неговата средба со Дејна Рохрабакер. Дали таа средба е повод за контроверзните ...
сите 71 | | | веќе видена

Секогаш кога се работи, резултатите се неминовни. По вторпат неделава Македонија добива признание за економските политики кои ги спроведува – прво од ...
сите 59 | | | веќе видена

Клучните институции за граѓаните ќе работат до 20 часот. Граѓaните своите обврски во институциите ќе можат да ги завршуваат и по работното време. ...
сите 12 | | | веќе видена

Одлична вест за жителите на Гевгелија. Денеска започнува изградбата на новиот водовод вреден над 1, 7 милиони евра. Со неговата изградба, директни корисници на ...
сите 127 | | | веќе видена

Уште во првите шест месеци од мандатот, на граѓаните кои имаат вкупен месечен личен доход до нивото на законски утврдената минимална плата ќе им биде вратен ...
сите 20 | | | веќе видена

Претседателот Иванов денеска ја посети Демир Капија, каде што, по повод одбележувањето на православниот празник Свети Трифун, присуствуваше на традиционалната ...
сите 54 | | | веќе видена

Во првите шест месеци од новата влада ќе започнеме со проект „Секој ден спорт”, со кој ќе се воведе можност секој ден да имаат спортска активност учениците во ...
| | веќе видена | слични

Во првите шест месеци од новата влада ќе започнеме со проект „Секој ден спорт”, со кој ќе се воведе можност секој ден да имаат спортска активност учениците во ...
сите 9 | | | веќе видена

next