Дневник

Kинеските археолози се обидуваат да ја решат мистеријата на одамна изгубената статуа на Буда, која станала видлива дури откако нивото на водата паднало за ...
сите 3 | | | веќе видена

За да ја подигне свеста за штетноста од пушењето, една компанија од Шведска дошла до идеја во Стокхолм да постави специјални електронски билборди. Kампањата ...
сите 5 | | | веќе видена

НЛБ банка прва повлече нога и ги намали каматите на штедењето. Потегот следува по намалувањето на основната камата од страна на Народната банка и тоа двапати ...
сите 5 | | | веќе видена

Невообичаено ниските температури ја зголемуваат потрошувачката на електрична енергија и гас и доведоа до раст на цените во енергетскиот систем на Стариот ...
сите 21 | | | веќе видена

Туризмот е еден од водечките сектори за грчката економија - трет по големина работодавец во земјата по секторот на трговијата и пред индустријата и јавниот ...
сите 4 | | | веќе видена

САД ќе му бидат конкурент на „Газпром“ во следните години поради намерата на новоизбраниот претседател Доналд Трамп да ја поттикне локалната екстракција на ...
| | веќе видена

Драмската презентација на историската поема „Дениција“ на великанот на македонската книжевност Петре М. Андреевски в четврток во 20 часот ќе ја има својата ...
сите 19 | | | веќе видена

Избрани песни од македонските поетеси Николина Андова-Шопова и Јулијана Величковска се објавени во новиот број на реномираната индиска ревија за литература The ...
сите 8 | | | веќе видена

Центарот за научни истражувања и промоција на културата „Хаемус“ од Скопје го почна процесот за акредитација во УНЕСKО, како советодавно тело од Република ...
сите 15 | | | веќе видена

Историјата, уметноста и дизајнот ќе се слават годинава во различни форми и дисциплини, во новите институции од Париз до Лос Анџелес, од Лондон до Kејптаун. ...
| | веќе видена

next