И оваа година Музејот „Д-р Никола Незлобински“ – Струга го одбележува Меѓународниот ден на музеите заедно со други музеи во светот во организација на ...
сите 47 | | | веќе видена

„Од Мартин во Мартиноски“ е насловот на денешното предавање на проф. д-р Кирил Пенушлиски, автор на монографијата „Никола Мартиноски до 1945“ која Националната ...
сите 3 | | | веќе видена

Во рамки на Интернационалниот литературен фестивал „Про-за Балкан“ од 28-ми до 30 мај, и оваа година ќе се одржува програмата „Скопје фелоушип“ на која гости ...
сите 2 | | | веќе видена

Националната галерија на Македонија се приклучува кон одбележувањето на манифестацијата „18 Мај - Меѓународниот ден на музеите“... Темата која ја пропишува ...
сите 74 | | | веќе видена

Универзитетската библиотека „Св.Климент Охридски“ – Битола почна со реализација на проектот „Млади поетски перформанси“, наменет за млади автори на поетски ...
сите 13 | | | веќе видена

next