Деца од Куманово преку ликовни изразувања и заедничка интеракција со вработените од Кумановскиот музеј градат свесност за музејската култура, историја, етничка ...
сите 35 | | | веќе видена

На Академијата за филм во Охрид за првпат се одржува работилница во рамки на професионалната Програма за развој на филмски проекти „Мидпоинт“... Дел од ...
сите 4 | | | веќе видена

Кога од странство ги посматрам состојбите на културен план очигледно е дека на Република Македонија и е потребна нова стратегија за промовирање на културните ...
сите 9 | | | веќе видена

next