Театар Комедија учествуваше на два интернационални фестивали во Босна и Херцеговина со две претстави од својот репертоар, „Име“ од Александар Дела Пателиер и ...
сите 51 | | | веќе видена

Документарниот филм „STUDaNTS“ на Тамара Котевска ја доби наградата „Бест Балкан филм“ во официјална конкуренција на Интернационалниот фестивал за документарен ...
сите 6 | | | веќе видена

Хорот „Драган Шуплевски“ при Факултетот за музичка уметност - Скопје под диригентство на професор Сашо Татарчевски, во периодот од 15-ти до 20-ти мај зеде ...
сите 4 | | | веќе видена

Како претставници на Асоцијацијата на македонски театарски критичари и театролози ТЕАТРОПИС, од 26-28 мај проф.д-р Христо Петрески и м-р Трајче Кацаров ќе ...
сите 15 | | | веќе видена

Во новата концертна сала на Македонската филхармонија денеска им беа доделени благодарници на сите учесници, проектанти, ревизори, надзори, кои во изминатите ...
сите 57 | | | веќе видена

Претставата „Не обложувај се на Англичани“ во изведба на актерите од драмското студио при Центар за култура Крива Паланка беше изведена на Меѓународниот ...
сите 15 | | | веќе видена

next