Како претставници на Асоцијацијата на македонски театарски критичари и театролози ТЕАТРОПИС, од 26-28 мај проф.д-р Христо Петрески и м-р Трајче Кацаров ќе ...
сите 25 | | | веќе видена

Во новата концертна сала на Македонската филхармонија денеска им беа доделени благодарници на сите учесници, проектанти, ревизори, надзори, кои во изминатите ...
сите 17 | | | веќе видена

Општина Куманово по втор пат го распиша конкурсот за избор за најдобра фотографија со мотиви од Куманово – „Мое Куманово“... Конкурсот се распишува бидејќи ...
сите 14 | | | веќе видена

Македонското здружение на филмски продуценти МЗФП е примено како полноправен член во Меѓународната федерација на асоцијации на филмски продуценти ФИАПФ на ...
сите 5 | | | веќе видена

британскиот експерт Кристофер Роналд Пејн тврди дека социјалните мрежи, како што се Инстаграм и Фејсбук, придонесуваат за дополнително зголемување на бројот на ...
сите 18 | | | веќе видена

Македонската асоцијација на издавачи во рамки на своите заложби за популаризација на книгата и културата на читање организира летен саем на книгата... На ...
сите 14 | | | веќе видена

во Археолошкиот музеј на Македонија вечерва, 22 мај, ќе биде отворена изложба на фотографии насловена „Киевско-печерска Лавра – украинското светилиште“... ...
сите 8 | | | веќе видена

next