Монографијата „Атанас Близнаков“ од авторот Славе Катин е промовирана во македонската православна црква „Свети Кирил и Методиј“ во Чикаго... Изданието е на ...
сите 4 | | | веќе видена

„Континуум“ е уметничка творба која го заокружува десетгодишно истражување и дружење на Јосифов со огнот како алатка... По успешното десетдневно прикажување ...
сите 7 | | | веќе видена

По повод „Месецот на Никола Мартиноски“, Националната галерија на Македонија ќе реализираа три исклучителни настани во име на културното наследство што го ...
сите 29 | | | веќе видена

Серијата е базирана врз приказната на првиот македонски долгометражен анимиран филм „Јон Вардар против галаксијата”... „Интергалактичкиот супер летен камп на ...
сите 5 | | | веќе видена

next