Во Воениот музеј на Австрија во Виена, кој е еден од најстарите и најпознати музеи во оваа земја, вчеравечер, 24 мај, беше отворена изложбата „Македонија и ...
сите 16 | | | веќе видена

Четиридневниот 16-ти Оф-Фест ќе почне вечерва со два концерта во Македонскиот народен театар – соло-настап на Дамир Имамовиќ од Босна, најпознатиот изведувач ...
сите 66 | | | веќе видена

Теодора Силјаноска, студент на втора година на мултимедијална режија на Универзитетот за аудиовизуелни уметности од Скопје-ЕСРА, е избрана за член на ...
сите 32 | | | веќе видена

Годинава, музејот ќе организира меѓународен симпозиум, ќе публикува трудови и ќе реализира изложба на пронајдените артефакти... УНЕСКО го одобри проектот на ...
сите 12 | | | веќе видена

Комплексот на Климентов универзитет е замислен како мултимедијален, високообразовен наставно-научен центар во кој ќе бидат смесени Свети Климентовата книжевна ...
сите 164 | | | веќе видена

Во книгата на Стефан Тановиќ од 1927 година се прикажани технолошките обичаи во гевгелискиот крај како правење подници (црепни), апцување (боење), правење ...
| | веќе видена

Светите браќа Кирил и Методиј се основоположници на словенската писменост и литература и се заслужни за културниот развој на сите словенски народи... Иако ...
сите 110 | | | веќе видена

Новите наслови се од областа на педагогија, медицина и земјоделство... Нов 31 наслов од проектот за „Превод на 1.200 стручни и научни книги и учебници од кои ...
сите 26 | | | веќе видена

next