Во рамки на комеморативната програма, владина делегација и претставници на Еврејската заедница положија цвеќе пред споменикот во дворот на Тутунскиот комбинат ...
сите 4 | | | веќе видена

Афоризми на Ленче Стоименова од Кочани се застапени во книгата „Жена и афоризам“ во која се објавени афоризми на уште 19 авторки од Србија... Книгата е ...
сите 4 | | | веќе видена

До крајот на овој век Венеција може да исчезне под вода... Нивото на водата во последните 1.000 години е нараснато за 30,5 сантиметри, велат научниците од ...
| | веќе видена

По успешното преставување на македонскиот филм „Кога денот немаше име“ на Берлинскиот филмски фестивал, позитивните реакции, критики, и покани за фестивали не ...
сите 4 | | | веќе видена

next