Играниот филм „Златната петорка“ во присуство на режисерот Горан Тренчовски го отвори седмото издание на фестивалот на кинематографиите на Југоисточна Европа ...
сите 22 | | | веќе видена

Друштвото на писателите на Македонија денеска одбележа 80 години од раѓањето на истакнатиот македонски писател Јован Павловски и 60 години од неговата творечка ...
сите 2 | | | веќе видена

Меѓународното училиште „Нова“ денеска (четврток, 1 јуни) во 20 часот во Музејот на град Скопје ќе одбележи две децении постоење со изложбата „Сеќавања“ на која ...
сите 19 | | | веќе видена

Пет влијателни турски блогери се во четиридневна туристичка посета на Македонија, со цел да им се покажат убавините на Македонија како туристичка дестинација и ...
сите 30 | | | веќе видена

next