Најмладите пијанисти од ООМУ „Стефан Гајдов“ од Велес, освоија четири први и едно второ место на напревар за млади пијанисти во Аранѓеловац во Србија во ...
сите 4 | | | веќе видена

Во четврток (16 март) во Домот на АРМ во 20 часот, Македонската филхармонија ќе одржи симфониски концерт под наслов „ЧАЈКОВСКИ: СМЕА И ТАГА“, на кој како ...
сите 20 | | | веќе видена

Меѓународното жири избра оваа година во Скопје да престојуваат истакнати автори од регионот со богати резимеа, за чие гостување во македонскиот културен живот ...
сите 3 | | | веќе видена

Интернет изданието на тиражниот бесплатен дневен весник „20 минут“ пишува дека со „Dance Alone“ на Јана Бурческа, Македонија има реална шанса да го постигне ...
сите 6 | | | веќе видена

next