Концертот на турскиот етномузичар со меѓународна кариера Омер Фарук Текбилек на 21 јуни во Македонската опера и балет ќе го отвори 38-то изадние на Скопско ...
сите 18 | | | веќе видена

Младинскиот женски хор на КУД „Стив Наумов“-Битола настапи на меѓународен фестивал на младински женски хорови во бугарскиот град Трговиште... Раководителот ...
сите 2 | | | веќе видена

И оваа година, Баскерфест ќе има уникатен концепт и десет дена исполнети со мултикултурни настани и атракции под отворено небо,кои навечер центарот на Скопје ...
сите 7 | | | веќе видена

Книгата „Песна на ридот“ од Гордана Михаилова – Бошнакоска е добитник на наградата „Ацо Шопов“ на Друштвото на писателите на Македонија, за најдобра поетска ...
сите 9 | | | веќе видена

Студентите од катедрите за етнокореологија и џез на Академијата за музичка уметност при Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип во среда, 7 јуни, ќе одржат годишен ...
сите 10 | | | веќе видена

next