На програмата на петтиот Интернационален Битола Шекспир фестивал остануваат уште две претстави кои ќе ги изведат театри од Македонија. Струмичкиот театар ...
сите 18 | | | веќе видена

Младинскиот културен центар вечер од 20 часот ќе го прослави Светскиот ден на астероидот кој од оваа година почнува да се одбележува на 30 јуни насекаде низ ...
сите 3 | | | веќе видена

Kнигата „Почувствувај ја Македонија со шестото сетило - срцето“ од Вера Стојчевска Антиќ е промовирана денеска во конференциската сала на Соборниот храм ...
сите 2 | | | веќе видена

Просторијата во која е сместена Галеријата на икони во Музејот на Македонија поради оштетеност и небезбедност ќе биде санирана, а вредната збирка од 120-ина ...
сите 9 | | | веќе видена

Друштвото на ликовни уметници на Македонија во рамките на Скопско лето и во соработка со Културно информативниот центар од Скопје, ве канат на изложбата ...
сите 12 | | | веќе видена

next